Κέντρο εξυπηρέτησης

28210 99178

Βρες μας στο

Facebook

Πάρε πρώτος τις προσφορές

Το Ιστορικό μας

Έτσι ξεκινάει μια ωραία ιστορία

Πριν το 1950 ο Παππούς ο Κώστης από το Γερολάκκο των Κεραμιών σκέφτηκε να αγοράσει ένα οικόπεδο στα Χανιά. Άνθρωπος απλός από ένα μικρό χωριό, με ανοιχτούς ορίζοντες και πολλή αγάπη για τα παιδιά του, θεώρησε ότι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους κάνει για να εξασφαλίσει το μέλλον τους ήταν ένα κομμάτι γης στην είσοδο της πόλης των Χανίων που, όπως σωστά προέβλεψε, θα γινόταν «πιάτσα» κάποια μέρα.

Καλύπτοντας καθημερινά με τα πόδια μία απόσταση μεγαλύτερη των 50km από το χωριό στα Χανιά και πίσω, με ακούραστο βοηθό του ένα γαϊδουράκι, πουλούσε ξύλα και Κεραμιανό τυρί στους κατοίκους των Χανίων. Με υπομονή, επιμονή και πείσμα κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο και να αγοράσει το μεσαίο – όχι το γωνιακό που δεν το πουλούσαν τότε – οικόπεδο στην αρχή της οδού Περίδου, στην είσοδο της πόλης των Χανίων.

Ο Παππούς ο Κωστής, γεννηθείς το 1917, έχοντας εκπληρώσει το στόχο του κληροδότησε στα παιδιά του, μεταξύ πολλών, το χειροπιαστό αποτέλεσμα της αγάπης του προς αυτά και έφυγε πλήρης ημερών το 2002. Έφυγε έχοντας την τύχη να δει με τα ίδια του τα μάτια τους καρπούς του δέντρου από το σπόρο της προκοπής που κάποτε φύτεψε να «θρέφει» τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συνολικά 21 οικογένειες το 2018.

«Προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη»

Στη θέση του οικοπέδου ανεγέρθηκε ένα κτίριο το οποίο από το 1950 έως το 1974 διατέθηκε από τον Παππού Κωστή σε πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες της εποχής και διατέλεσε μεταξύ πολλών επιπλοποιείο, εργαστήριο γύψινων κατασκευών, συνεργείο αυτοκινήτων και σιδηρουργείο. Τα 24 χρόνια της ευλαβικής συγκομιδής ο Παππούς Κωστής τα εναπόθεσε με πίστη και βεβαιότητα στο ανήσυχο πνεύμα του γιού του Χρήστου. Το 1974, ο Χρήστος έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο, κατεβαίνει στα Χανιά για να ειδικευτεί στην ηλεκτρολογία με σκοπό να ανοίξει ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και υπηρεσίες βιντεοσκόπησης.

«Προχώρα, σου έχω εμπιστοσύνη» είπε ο Παππούς ο Κωστής παραχωρώντας 150.000 δραχμές, οικονομίες μιας ζωής, δίνοντας τη σκυτάλη στο μέλλον.

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά και η αρχή ήμισυ παντός. Οι πρώτες χρονιές της λειτουργίας ήταν δύσκολες, το αρχικό κεφάλαιο είχε αρχίσει να δέχεται πιέσεις. Απανωτά ταξίδια εκτός Κρήτης σε εποχές που η θάλασσα χώριζε και τα ταξίδια ήταν δύσκολα και ακριβά σε αναζήτηση πρώτων υλών και ηλεκτρολογικών υλικών, κυρίως καλωδίων εγκαταστάσεων, λάμπες πρίζες, διακόπτες. Σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα το 1976 έσπευσε να συνδράμει ο αδερφός του Χρήστου, ο Γιώργος με 50.000 δραχμές κεφάλαιο αλλά κυρίως με την αδερφική χείρα βοηθείας.

Πρώτοι μεγάλοι πελάτες

Πρώτος μεγάλος πελάτης του υπό γένεση καταστήματος ηλεκτρικών ειδών ένας ομογενής από την Αυστραλία, ο κ. Τσιτσιρίδης ο οποίος επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα και θέλησε να εγκατασταθεί στα Χανιά. Παρήγγειλε για το σπίτι του μια ηλεκτρική κουζίνα, ένα ψυγείο και ένα πλυντήριο Πίτσος Fontana (το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 10.500 δρχ.).

Έτσι το 1976 ο Χρήστος φέρνει για πρώτη φορά ηλεκτρικές συσκευές, τις εγκαθιστά στο σπίτι του κ. Τσιτσιρίδη και η μέχρι τότε επιχείρηση ηλεκτρολογικών έργων μετατρέπεται σε εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών αποτελούμενη από το Χρήστο και τον αδερφό του Γιώργο. Η δεύτερη παραγγελία έρχεται αμέσως μετά το πέρας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο σπίτι του κ. Μπακατσάκη. Η παραγγελία της πρώτης τηλεόρασης ήταν γεγονός.

Οικογενειακή επιχείρηση

Μέσα από τη σκληρή δουλειά και την υπομονή οι παραγγελίες σταδιακά αυξανόταν, τα 4 χέρια πλέον δεν ήταν αρκετά και η οικογένεια έπρεπε να μεγαλώσει. Αρχικά προσλήφθηκε ένας βοηθός και για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ο κυρ Αντώνης, και το 1987 έρχεται το «μεγαλύτερο παιδί» της οικογένειας, ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης, ακολουθεί ο Νίκος Σκουλούδης, ο Σπύρος Ποποδάκης. Ο Γιάννης, ο Σπύρος και ο Νίκος από τότε μέχρι και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογενειακής επιχείρησης και μαζί με αυτούς η Σκορδυλάκης ΕΠΕ το 2018 αριθμεί συνολικά 20 άτομα, πέρα των 2 ιδρυτών της Χρήστο και Γιώργο Σκορδυλάκη (συνολικά 22 άτομα).

Σας τους συστήνουμε ένα προς ένα όπως τους γνωρίζουν ένα προς ένα και οι πελάτες μας. Ο μόνος από τη λίστα που δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας είναι ο κυρ Αντώνης που προσλήφθηκε πριν το 1987: ο κυρ Αντώνης (προσλήφθηκε πριν το 1987), ο Γιάννης (Θεοδωρογλάκης), από το 1987 μέχρι σήμερα, ο Σπύρος (Ποποδάκης), από το 1995 μέχρι σήμερα, ο Νίκος (Σκουλούδης), από το 1997 μέχρι σήμερα.

Μετά το 2000 η οικογένεια μεγάλωσε αισθητά και ήρθαν: η Έφη (Καστρινάκη), ο Μιχάλης (Πέππας), ο Γιώργος (Τζανούκος), ο Martin (Weilch-Neil), η κυρία Δέσποινα (Χριστινάκη), η Μαρία η μεγάλη (Νιολάκη), η Μαρία η μικρή (Σκορδυλάκη), η Σοφία (Ντοκάκη), ο Γρηγόρης (Παπαγρηγοράκης), ο Δημήτρης (Γρηγορομιχελάκης), ο Γιάννης (Στεφανίδης), ο Κωστής ο μεγάλος (Σκορδυλάκης), ο Κωστής ο μικρός (Σκορδυλάκης), η Κλαίρη (Λαμπίρη), η Ανδρονίκη (Στεφανουδάκη), ο Νίκος ο μικρός (Σκορδυλάκης), ο Χρήστος ο μικρός (Σκορδυλάκης).

Πέρα από την επιχειρηματική επιτυχία που αποτελεί προϋπόθεση βιωσιμότητας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να βλέπεις ανθρώπους, με τους οποίους πορεύεσαι μαζί μέσα στο χρόνο, να προκόβουν, να δημιουργούν, να ευτυχούν. Να χτίζουν πάνω στα θεμέλια ενός οικοδομήματος, του οποίου η ιδέα γεννήθηκε πίσω στο πολύ μακρινό 1950 και όλοι μαζί να μοιράζονται τους καρπούς των προσπαθειών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, σαν οικογένεια. Σαν οικογένεια που μεγαλώνει με τη βοήθεια όσων μας έχουν δείξει εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και που έχουν αναγνωρίσει την προσπάθεια μας. Ένα μικρό δείγμα της εμπιστοσύνης σας:

7.900 πελάτες το έτος 1995, 20.000 πελάτες το 2000, 69.000 πελάτες το 2018.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ

Κατάστημα

Περίδου 37, Χανία - Κρήτη

Τηλ.: 28210 99178

Email: info@skordilakis.gr

ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Ώρες λειτουργίας

Δευ.-Τετ.

09:00 - 14:30

Τριτ.-Πεμ.-Παρ.

09:00 - 14:00
18:00 - 21:00

Σάββατο

09:00 - 14:00